Klubnyheder

​En sommersolstråle: FerieCamp for børn med særlige behov

8. september 2016, 14.08

Dobbelt op på deltagerantallet, super engagerede foreninger og glade børn og forældre - FerieCamp for børn med særlige behov blev en stor succes.

I sommerferien afholdt Fritid KBH for anden gang en speciel FerieCamp for børn med særlige behov i Grøndal MultiCenter. Børn med særlige behov, som fx fysisk handicap eller kognitiv funktionsnedsættelse (ADHD, autisme, aspergers m.v.), har sværere ved at finde vej til foreningslivet end andre børn. I Fritid KBH har vi en ambition om, at alle børn i København skal have adgang til idræts- og kulturoplevelser, og at vi derfor må gøre en særlig indsats for de børn, som har svært ved selv at finde gode tilbud til en aktiv fritid.

Årets camp blev en stor succes. Med 19 deltagende børn fordoblede vi antallet fra sidste år, og hele 50% af deltagerne har efterfølgende vist interesse for eller allerede meldt sig ind i en af foreningerne. Tilbagemeldingerne fra forældrene har udelukkende været positive. Og det er de dygtige frivillige instruktører fra de fire deltagende foreninger, der har æren og med rette får ros for deres engagement og overskud. De har gjort stort indtryk ved deres evne til at rumme målgruppen, så børnene fik lov til bare at være børn:

”Oplevelsen af at være med til noget og kunne noget indenfor sport, de dage i hallen, har betydet helt utroligt meget for dem begge to, og de vil meget gerne deltage igen en anden gang (…) Igen - stor stor tak til de frivillige, de har gjort en kolossal forskel for børnene!” (evaluering fra en mor til to deltagere).

Det er allerede nu besluttet, at vi gentager campen for børn med særlige behov i 2017.

Fakta om FerieCamp for børn med særlige behov:

Afviklet uge 27, 7.-9. juli 2016 i Grøndal MultiCenter

Deltagende foreninger

Valby Badminton Klub

Københavns Trampolin Klub

Fægteklubben FKT Bispebjerg

Copenhagen City Taekwondo


Læs mere om feriecamp på www.feriecamp.dk


Klubnyheder